Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Mavi) 8- 9 Haziran 2017 tarihlerinde halka arz edilecektir

Halka Arza İlişkin Bilgiler

Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (“Mavi” veya “Şirket”) birincil halka arzının talep toplaması 8-9 Haziran tarihlerinde (2 gün) yapılacaktır.

Başvuru Kanalları: Yapı Kredi Şubeleri, Yapı Kredi Yatırım Şubeleri, Yapı Kredi Yatırım Satış Masaları, İnternet şube (yapıkredi.com.tr), Çağrı Merkezi (444 0 444)

Mavi’nin mevcut ortaklarının sahip olduğu 23.749.000.-TL nominal değerli payların halka arz edilmesi ile Şirket’in halka açıklık oranı %47,83 olacaktır.

Halka arzda ek satış hakkının kullanılması durumunda, halka arz tutarının %15’ine denk gelen ve mevcut ortakların sahip olduğu 3.562.350.-TL nominal değerli paylar da halka arz edilebilecektir. Bu durumda, Mavi’nin halka arz edilen pay toplamı nominal olarak 27.311.350.-TL’ye ve halka açıklık oranı %55,00’e ulaşabilecektir.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği hükümleri çerçevesinde halka arz edilen payların BİST’te işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün süreyle ek satıştan elde edilen fonun fiyat istikrarını sağlayıcı işlemler için kullanılması planlanmaktadır.

Halka arzda fiyat aralığı ile talep toplanacak olup, 1,00 TL nominal değerli payın satış fiyat aralığı 43,00 TL – 51,60 TL olarak belirlenmiştir. Sözkonusu fiyat aralığı Mavi için 2.135 milyon TL – 2.562 milyon TL piyasa değeri aralığına karşılık gelmektedir.

Tüm yatırımcılar fiyat aralığından talep girebilecek olup, 1 (bir) kuruş fiyat adımlarında olmak üzere beş farklı fiyat seviyesinden talep girilebilecektir.

  • Hiçbir şekilde yatırımcının Talep Fiyatı olarak belirlenen fiyat üstünde girdikleri diğer talepler dikkate alınmayacak veya herhangi bir toplama yapılmayacaktır.

 

Fiyat (TL)

Adet

Tutar (TL)

51,60

50

2.580

50,00

80

4.000

48,00

150

7.200

46,00

230

10.580

43,00

240

10.320

 

  • Talep toplanırken tahsilata veya teminata esas tutar – Talep Bedeli - “Tutar(TL)” sütununda yer alan tutarların en yükseği olan 10.580 TL’dir.
  • Talep miktarı belirlenirken yatırımcının yukarıdaki ifade de yer aldığı üzere “talep fiyatına eşit veya nihai arz fiyatından yüksek en yakın fiyat” dikkate alınacaktır.
  • Yukarıda örneği verilen şekilde belirlenen Talep Miktarları ilgili tahsisat grubunun karşılama oranının hesaplamakta kullanılacak, her bir bireysel yatırımcı (en az 1 adet dağıtıldıktan sonra) belirtilen şekilde tespit edilen Talep Miktarları ile karşılama oranı çarpılarak bulunan adet kadar pay almaya hak kazanacaklardır.Mavi paylarının Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmesi planlanmaktadır.

Halka arz edilecek 23.749.000.-TL nominal değerli payların;

  •  %10’luk kısmı Yurtiçi Bireysel Yatırımcılara (2.374.900.-TL adet pay)
  •  %20’lik kısmı Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılara (4.749.800.-TL adet pay)
  •  %70’lik kısmı Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılara tahsis edilmiştir. (16.624.300.-TL adet pay)
  •  İhraççı tarafından verilen taahhüt uyarınca payların borsada işlem görmesini takiben 365 gün için sermaye artırımı yapılmayacak veya dolaşımdaki pay miktarı artırılmayacaktır. 

Ortakların (payların borsada işlem görmesini takiben) 180 gün boyunca pay (BİAŞ’ta ve BİAŞ dışında) satmama taahhüdü bulunmaktadır.

Ortakların ayrıca (payların borsada işlem görmesini takiben) 365 gün boyunca BİAŞ’ta halka arz fiyatının altında satmayacağına dair taahhütte bulunmuştur.

Halka arzın tamamı ortak satışı yöntemi ile gerçekleşeceği için, Mavi’nin elde edeceği net gelir bulunmamaktadır.

Talep Toplamaya İlişkin Bilgiler

Paylar “Fiyat Aralığı ile Talep Toplama” yöntemi ile satılacaktır.

Şirket paylarının halka arzında talepte bulunacak yatırımcılar Yurt İçi Bireysel Yatırımlar, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar’dır.

Tüm yatırımcılar, fiyat aralığının içerisinde kalmak kaydıyla, 1 (bir) kuruş fiyat adımlarında olmak üzere beş farklı fiyat seviyesinden farklı miktardaki taleplerini Konsorsiyum Üyelerine iletebilecekleri gibi taleplerini fiyattan bağımsız olarak talep ettikleri pay adedi şeklinde veya fiyattan bağımsız olarak talep ettikleri toplam pay bedeli şeklinde de Konsorsiyum Üyelerine iletebilirler. Yatırımcıların ilettiği bu fiyatlardan nihai arz fiyatına eşit veya nihai arz fiyatından yüksek en yakın fiyat “Talep Fiyatı” olarak anılacaktır.

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. üzerinden girilen talepler için blokaja konu edilebilecek varlıklar:Para Piyasası Fonu, Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu, Döviz (ABD Doları, Euro), TL DİBS, Eurobond (T.C. Hazinesi tarafından ihraç edilenler)

Yapı Kredi Bankası üzerinden girilen talepler için blokaja konu edilebilecek varlıklar:Para Piyasası Fonu, Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu, Döviz (ABD Doları, Euro, İsviçre Frangı),TL DİBS, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Bonoları, TL Vadeli Mevduat, Döviz (Euro ve ABD Doları) Cinsinden Mevduat

Her bir tahsisat grubuna dağıtım, aşağıda belirtilen şekilde kendi içinde ayrı ayrı yapılacaktır.

Yurtiçi Bireysel Yatırımcılara Dağıtım: Oransal Dağıtım Yöntemi’ne göre yapılacaktır. İlk aşamada, talepte bulunan tüm Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar’a birer adet pay verilecek (yetmesi kaydıyla), daha sonra, Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar için geriye kalan tahsisat miktarının, kalan pay talep miktarına bölünmesi ile “Arzın Talebi Karşılama Oranı” bulunacaktır. Bulunan Arzın Talebi Karşılama Oranı her bir yatırımcıya ait kişisel talep adedi ile çarpılacak ve paylar dağıtılacaktır.

Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılara Dağıtım: Her bir Yurtiçi Kurumsal Yatırımcıya verilecek pay miktarına Konsorsiyum Lideri'nin önerileri de dikkate alarak Şirket ve Blue International karar verecektir.

Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılara Dağıtım: Her bir Yurtiçi Kurumsal Yatırımcıya verilecek pay miktarına Konsorsiyum Lideri'nin önerileri de dikkate alarak Şirket ve Blue International karar verecektir.

Yatırımcılar dağıtım listelerinin onaylanmasından sonra almaya hak kazandıkları payların bedellerini ödemekten imtina edemezler. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara ilişkin yatırımcıların pay bedellerinin ödenmemesi ile ilgili risk talebi giren yetkili kuruluşa ait olup, talebi giren yetkili kuruluş dağıtım listesinin konsorsiyuma iletilmesini takip eden 2 işgünü içerisinde ilgili pay bedellerini Konsorsiyum Lideri’nin bildireceği halka arza özel hesabına yatırmak zorundadır. Talebi giren yetkili kuruluş Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı kategorisindeki yatırımcının talebini kabul edip etmemekte serbest olacaktır.

Yurt İçi Bireysel Yatırımcıların Talep Bedeli karşılığında teminata alınacak kıymetler, teminat oranları ve teminata alışta ve bozdurmada uygulanacak fiyatlar ve teminat tutarı hesaplanmasında uygulanacak formül aşağıda gösterilmiştir:

Teminat Tutarı = (Talep Bedeli) / (İlgili kıymet için tabloda belirtilen teminat katsayısı)

Kıymet blokesi yönteminde kullanılacak teminat katsayılarına aşağıda yer verilmiştir:

 

Teminata Alınacak
Kıymet
Teminat
Katsayısı
Teminata Alımda
Uygulanacak Fiyat
Teminat Bozumunda
Uygulanacak Fiyat
Para Piyasası Fonu 0,97 Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı
Kamu Borçlanma Araçları Fonu 0,95 Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı
Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonu 0,90 Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı
Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu 0,97 Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı
Döviz (ABD Doları, Euro ve İsviçre Frangı) 0,95 Döviz teminatında her bir Konsorsiyum Üyesi’nin çalıştığı bankanın söz konusu yabancı para için ilk açıkladığı döviz alış gişe kuru (Küsuratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır) Döviz teminatında her bir Konsorsiyum Üyesi’nin çalıştığı bankanın anlık döviz alış gişe kuru (Küsuratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır)
TL DİBS 0,95 Her bir Konsorsiyum Üyesi’nin ilgili günde açıkladığı ilk gösterge alış fiyatı Her bir Konsorsiyum Üyesi’nin ilgili günde açıkladığı ilk gösterge alış fiyatı
Eurobond (T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nın ihraç ettiği) 0,95 Bloomberg elektronik alım-satım ekranında her bir Konsorsiyum Üyesi bankanın gördüğü en az üç işlem yapılabilir fiyat sağlayıcısının ortalama fiyatı dikkate alınır Bloomberg elektronik alım-satım ekranında fiyat sağlayıcıların verdiği işlem yapılabilir cari piyasa fiyatı kullanılacaktır
Özel Sektör Borçlanma Aracı (Her aracı kurum sadece ihracına kendi aracılık ettiği ve BİAŞ’da işlem gören ÖSBA’ları teminata konu edebilir) 0,85 Özel Sektör Borçlanma Araçları’nda Borsa İstanbul Tahvil Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda oluşan son işgünü ağırlıklı ortalama fiyatı Özel Sektör Borçlanma Araçları’nda Borsa İstanbul Tahvil Bono Piyasası’nda oluşan cari piyasa fiyatı
Hisse Senedi Yoğun Fon 0,90 Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı
Değişken Fon 0,90 Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı Fonun o gün için fon kurucusu tarafından açıklanan alış fiyatı
Pay (BİST 30’da yer alan paylar teminata kabul edilebilir) 0,90 Borsa İstanbul Pay Piyasası’nda oluşan son işgünü ağırlıklı ortalama fiyatı Borsa İstanbul Pay Piyasası’nda oluşan son cari piyasa fiyatı
TL Vadeli Mevduat 0,90 - -
Döviz (Euro ve ABD Doları) Cinsinden Vadeli Mevduat 0,95 Döviz cinsinden vadeli mevduatların TL’ye dönüştürülmesinde, her bir Konsorsiyum Üyesi’nin çalıştığı bankanın söz konusu yabancı para için anlık döviz alış gişe kuru (Küsuratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır.) Döviz cinsinden vadeli mevduatların TL’ye dönüştürülmesinde, her bir Konsorsiyum Üyesi’nin çalıştığı bankanın söz konusu yabancı para için anlık döviz alış gişe kuru (küsüratlı döviz tutarları bir ve katları şeklinde yukarı yuvarlanacaktır.)

Yapı Kredi / 07 Haz 2017

Diğer Haberler