Mobil İnternet Güvenlik

MOBİL BANKACILIK GÜVENLİĞİ İÇİN 9 ALTIN İPUCU

  1. Mobil Şube şifresinin belirlenmesi
  2. Bilgi gizliliği
  3. Cep Telefonu Açılış Şifresi kullanımı
  4. Telefon ve Tuş Kilidi kullanımı
  5. Otomatik Tanımlama kullanımı
  6. Cep telefonunun fiziki güvenliği
  7. Mobil Uygulamalar
  8. Bluetooth kullanımı
  9. Anti-Virüs

Yapı Kredi Mobil Bankacılık uygulamasına yukle.yapikredi.com adresinden giriş yapabilirsiniz.

Cihazınızın İnternet tarayıcısından yukle.yapikredi.com adresini ziyaret ederek cihazınıza uygun Mobil Bankacılık uygulamamızı yükleyebilirsiniz.

Mobil Şube şifresinin belirlenmesi
Mobil Şube şifreniz İnternet Şubesi şifreniz ile aynıdır. İnternet / Mobil Şube şifrenizi belirlerken doğum tarihiniz gibi kolay tahmin edilebilecek bilgileri kullanmayınız. Şifrenizi düzenli olarak değiştirmeniz güvenliğiniz için önemlidir. Bu şifrenizin, farklı yerlerde kullandığınız şifrelerinizle (kredi kartı, e-mail vb.) aynı olmamasına özen gösteriniz.

Bilgi gizliliği
Mobil Şube işlemlerinde kullandığınız şifre ve kullanıcı bilgilerini cep telefonunuzda veya fiziksel bir ortamda yazılı olarak bulundurmayın, kimse ile paylaşmayınız. Hesap numaranızı, kullanıcı kodunuzu, şifrenizi ya da TC Kimlik Numarası, doğum tarihi gibi kişisel bilgilerinizi hiçbir koşulda SMS veya e-mail ile paylaşmayınız.

Cep Telefonu Açılış Şifresi kullanımı
Cep telefonunuzu çalınması veya başkalarının eline geçmesi durumunda, telefonunuzu başkaları tarafından kullanılmaması için cep telefonunuzda açılış şifresi kullanmanız son derece önemlidir. Böylece sizin izniniz olmadan, 3. şahıslar cep telefonunuzdaki uygulamaları kullanamayacaklardır.

Telefon ve Tuş Kilidi kullanımı
Telefonunuzun kilitlenme ya da tuş kilidi özelliğini aktif hale getiriniz. Kilidin açılması için varsa şifre özelliğini devreye sokunuz. Bu uygulamalar güvenliğinizi sağlayarak sizden başkasının telefonunuzu kullanmasını engeller.

Otomatik Tanımlama kullanımı
Mobil tarayıcınızdaki “Otomatik Tamamlama” fonksiyonunu kullanmayınız. “Otomatik Tamamlama” ile daha önce işlem yaparken (bankacılık, e-mail adresine giriş vb.) kullandığınız tüm şifreler ve kullanıcı bilgileri saklanır. Telefonunuzun 3. şahısların eline geçmesi durumunda bu bilgilere erişimini engellemek için, mobil tarayıcınızın “Otomatik Tamamlama” özelliğini kullanmayınız veya bu özelliği kullanıyorsanız devre dışı bırakınız.

Cep Telefonunun fiziki güvenliği
Mobil Bankacılık için kullandığınız cep telefonunuzun güvenliği çok önemlidir. Mobil şubeyi kullanırken cep telefonunuzu başkalarının kolayca ulaşabileceği alana bırakmamalı, mutlaka mobil şube işlemlerinizi tamamladıktan sonra çıkış yapmalısınız.

Mobil Uygulamalar
Güvenliğiniz için mobil uygulamaları sadece güvendiğiniz kaynaklardan indiriniz.

Bluetooth kullanımı
Mobil Şube uygulamasını kullandığınız sırada cep telefonunuzda bluetooth kapalı olmalıdır. Bluetooth uygulamasının kapalı olması, Mobil Şube uygulamasını kullanırken daha güvenli işlem yapmanızı sağlayacaktır. Bluetooth üzerinden gelen, kaynağını ve güvenilirliğini bilmediğiniz dosyaları da kabul etmeyiniz.

Anti-Virüs
Gelişen teknoloji ile birlikte cep telefonlarının da birer işletim sistemlerinin olması sebebiyle, zararlı yazılımlar cep telefonlarına da bulaşabilmektedir. Bu zararlı yazılımlardan korunmak için cep telefonunuza uygun ve lisanslı bir anti-virüs yazılımı kurunuz. Anti virüs programları, cep telefonunuza virüs, casus programlar gibi zararlı yazılımların yüklenmesine engel olabilir veya yakalanmasını sağlar.

Şüpheli gördüğünüz durumlar için 444 0 444 / 0850 222 0 444 Yapı Kredi Müşteri İletişim Merkezi İnternet Destek Hattımızı arayabilirsiniz.