Yurt Dışı Hisse Senetleri – Uzatılmış İşlem Saatleri Hakkında Bilgilendirme

Yurt Dışı Hisse Senedi hesabınızdan gerçekleştireceğiniz ABD hisse senedi işlemleri için seans öncesine ek olarak seans sonrası işlem imkanı sunulmaya başlanmıştır.

Bu imkanı kullanmak için Yapı Kredi Mobil üzerinden Profilim / Platform Ayarları / Platform ve Alım – Satım menüsünde yer alan “Uzatılmış Saatler” seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Seçeneğin bir kez aktif edilmesi yeterlidir, sonrasında bu menüye girilmesine gerek yoktur.

Uzatılmış saatler aktif hale getirilerek girilen Limit emirlerin gerçekleşmesi durumunda mevcut komisyon oranınız haricinde ekstra masraf bulunmamaktadır.

Uzatılmış saatler sadece «Limit» emir girişinde geçerli olup, emir ekranında uzatılmış saatler «Kapalı» gelecektir. Emir girişinde bu kısmı «Açık» hale getirmeniz gerekmektedir. Süre olarak seçtiğiniz zaman dilimi önemli olup Limit emir şeklinde girdiğiniz işlemler uzatılmış saatlerde de gerçekleşene kadar geçerliliğini koruyacaktır. Örneğin; uzatılmış saatleri açıp IKG (İptale Kadar Geçerli) Limit emir girmeniz durumunda emirleriniz gerçekleşene kadar uzatılmış saatlerde geçerliliğini koruyacaktır.

Yaz saati uygulamasında uzatılmış saatler aktif edilerek girilen Limit emirler normal seansa ek olarak Pre-Market; 14:00 – 16:30, After-Market; 23:00 – 24:00 arasında geçerliliğini koruyacaktır. Kış saati uygulamasında uzatılmış saatler aktif edilerek girilen Limit emirler normal seansa ek olarak Pre-Market; 15:00 – 17:30, After-Market; 24:00 – 01:00 arasında geçerliliğini koruyacaktır.

İlgili saat dilimlerinde düşük likidite ve haber akışına ( bilanço vs) bağlı olarak gerçekleşebilecek olası sert fiyat hareketlerinin emir girişinde göz önünde bulundurulmasını tavsiye ederiz.

“Kar Al” , “Zarar Durdur” emirleri uzatılmış saatlerde geçerli olmayacaktır. 

Yapı Kredi / 18 Tem 2024

Diğer Haberler