Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti Ne Kadar? Güncel Fiyatlar ve Ödeme Seçenekleri

Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti Ne Kadar? Güncel Fiyatlar ve Ödeme Seçenekleri

Avrasya Tüneli ya da İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi, İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren bir karayolu tünelidir. Bu tünel, İstanbul Boğazı'nın altından geçen çift katlı bir tüp tünel olup yoğun trafik sorununun çözümünde de önemli bir yere sahiptir.

Avrasya Tüneli ile İstanbul’da kıtalar arası seyahat sadece Boğaz’ın üstünden değil, altından geçerek de sağlanabiliyor. Denizin altına inşa edilen Avrasya Tüneli, sürücülere hızlı bir şekilde karşıya geçme imkânı veriyor. Bu yazımızda Avrasya Tüneli ile ilgili bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Avrasya Tüneli nerede?

Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı’nın altında, Marmaray'ın hemen güneyinde yer alır. Avrupa yakasında Kazlıçeşme'den başlayarak, Asya yakasında Göztepe'ye kadar uzanır. Asya ve Avrupa kıtaları arasında geçişi sağlayan Avrasya Tüneli’nin açılışı 22 Aralık 2016’da yapılmıştır.

İstanbul Boğazı'nda alternatif geçiş sağlamak amacıyla yapılan ve Marmaray'ın 1,8 km güneyinde inşa edilen Avrasya Tüneli, Kennedy Caddesi ile D-100 Karayolu'nu birbirine bağlar. Kazlıçeşme- Göztepe hattı arasında oluşan yoğun trafikte 100 dakikaya varan seyahat süresinin Avrasya Tüneli ile yaklaşık 15 dakikaya indirilmesi ve trafiğin rahatlatılması hedeflenmektedir.

Avrasya Tüneli, toplam güzergâh tünel ve bağlantı yolları ile 14,6 km uzunluğunda ve hem gidiş hem de geliş yönünde çift şerit bulunmaktadır. Yol boyunca Avrasya Tüneli’nde şerit değiştirmek ise yasaktır. Tünelin deniz altındaki kısmı ise 5,4 kilometre uzunluğundadır ve bu bölüm iki katlıdır. İstanbul'da Marmaray tüp geçidinden sonra ikinci deniz altı tünelidir.

Avrasya Tüneli’nin geçiş ücretleri ne kadar?

Avrasya Tüneli geçiş ücretleri araç türüne ve geçiş zamanına göre değişiklik göstermektedir. Gündüz saatleri 05.00-23.59 ve gece saatleri 00.00-04.59 arasıdır.

  • Otomobil: Gündüz geçiş ücreti 112 TL. Gece geçiş ücreti 56 TL.
  • Minibüs: Gündüz geçiş ücreti 168 TL. Gece geçiş ücreti 84 TL.
  • Motosiklet: Gündüz geçiş ücreti 43,7 TL. Gece geçiş ücreti 21,85 TL.

Bu araçların dışında bisiklet, scooter, otobüs, kamyon, tır, çekici, ikiden fazla aksı bulunan, 5 bin kilogram ağırlık sınırını aşan, tehlikeli madde taşıyan, yük taşımacılığında kullanılan N2, N3, O1, O2, O3 ve O4 cinsi ve 2,8 metre yükseklik sınırını aşan araçların Avrasya Tüneli’nden geçmesi ise yasaktır.

Avrasya Tüneli geçiş ücreti ödeme seçenekleri

Avrasya Tüneli’nden geçiş ücretleri, serbest akış sistemi yardımıyla ödenmektedir. Yani HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) hesabınız üzerinden bu ödemeleri gerçekleştirebilirsiniz. HGS başvurunuzu Yapı Kredi İnternet/Mobil Şubesi üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

Ayrıca ihlalli geçiş ödemesi hizmeti ile geçiş ücretlerini online olarak tablet, bilgisayar ve cep telefonu kullanarak kredi kartları ile kolaylıkla ödeyebilirsiniz.

HGS hesaplarınızdaki bakiyenin yetersiz olması durumunda geçiş ücretinizi, Avrasya Tüneli web sitesindeki “Ödeme” seçeneğini kullanarak veya Yapı Kredi İnternet/Mobil Şubesi aracılığıyla ödeyebilirsiniz.

İhlalli geçiş cezası nedir?

İhlalli geçiş cezası, ücretli geçişe tabi yollarda herhangi bir nedenle ücret ödenmeden kullanılması durumunda ortaya çıkar. 15 gün içerisinde geçiş ücretinin ödenmesi durumunda ise ihlalli geçiş cezası uygulanmaz. Eğer ödemeler 15-45 gün arasında yapılacaksa geçiş ücreti ile ücretin bir katı tutarında ceza, 45 günden sonraki ödemelerde ise, geçiş ücretinin dört katı tutarında ceza uygulanır.

Avrasya Tüneli, İstanbul’un iki yakası arasında hızlı ve güvenli bir ulaşım seçeneği sunar. HGS sistemi ile otomatik ödeme imkânı, ihlalli geçiş durumlarında ise online ve banka üzerinden ödeme seçenekleri ile ceza ödemeleri kolayca yapılabilir. Avrasya Tüneli’ni kullanarak, İstanbul trafiğinden kaçınarak konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yükleniyor...
Yükleniyor